Літературна мандрівка «Світ пригодницьких романів Жуля Верна»

08 лютого відзначається 195 років від дня народження французького письменника, творами якого зачитувалося і зачитується не одне покоління, Жуля Верна. До ювілею фантаста в бібліотеці-філії №12 (с.Микитинці) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася літературна мандрівка «Світ пригодницьких романів Жуля Верна».

Можна сказати без перебільшення, що сторінки книг Жуля Верна переповнюють морські хвилі, пісок пустель, вулканічний попіл, арктичні вихори, космічний пил. Місце дії в його романах — не тільки планета Земля, але й увесь Всесвіт. Героям Жуля Верна належало винайти багато чудових машин, зробити багато наукових відкриттів, які згодом люди насправді втілили у життя. Всю його творчість об’єднує одне – пристрасть до подорожей і пригод, яку письменник вклав у свої книги.

На початку подорожі діти дізналися, що дитиною Жуль Верн мріяв стати моряком, а письменником став всупереч батьківській волі. Його доля могла скластися інакше – він міг стати юристом, якби послухав своїх батьків, а його не підтримав сам Александр Дюма. У вир пригод діти «занурились», відповідаючи на питання вікторини вправлялися у знанні морських термінів. З великим захопленням присутні переглянули  буктрейлер до роману Жуля Верна  «П’ятнадцятирічний капітан», що надихнуло прочитати цей роман та дізнатися про пригоди Діка Сенда.

Юні шукачі пригод, книги Жуля Верна чекають на вас у  Микитинецькій  бібліотеці! Але це не просто книжки про пригоди. Це також книжки про хоробрість та честь, кмітливість та працелюбність, наполегливість та волю перемоги, книжки про щиру дружбу та справжнє кохання!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top