Літературна палітра “Із долею змиритися – це не кредо”

Лірика Нестора Чира – це колоритний дивовижний поетичний світ,
у якому торжествують краса, правда, справедливість і радість.
Ольга Слоньовська 

 12 березня минуло 85 років від Дня народження прикарпатського поета, публіциста, політичного та громадського діяча, члена НСПУ, лауреата обласних премій ім. В. Стефаника, Я. Дорошенка, М. Підгірянки, районної премії ім. Н. Поповича Нестора Чира.

14.03.2023 року в бібліотеці-філії №6 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради була організована літературна палітра “Із долею змиритися – це не кредо”. 

Бібліотекарі ознайомили присутніх з біографією та поезією ювіляра. За життя поета було видано 7 книг:

  1. «Пізнє яблуко мого саду»
  2. «Долоні в крапельках дощу»
  3. «Калиновий спалах»
  4. «Котячий обід»
  5. «Паморозь дивного світіння»
  6. «Акорди срібної печалі»
  7. «Білі сльози снігу»

В 2015 році після його смерті була видана книга «Гортаючи долю», яку поет не встиг дописати. Важка хвороба відібрала у нього життя на 75 році – 15 жовтня 2014 року його не стало. 

Присутні дізнались  про його громадську і політичну діяльність. Він чотири рази поспіль – 1990, 1994, 1998, 2002 року обирався депутатом обласної ради, був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня, Почесною Грамотою Верховної Ради України та іншими нагородами. 

Відвідувачі бібліотеки мали змогу доторкнутись душею до поезії видатного поета, прочитавши його вірші, та переглянути  виставку літератури “Душа схована у слові”.

Відповідальна Кононенко Л. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top