Літературна скарбничка “Книжки із присмаком солоного бризу”

Далі, далі від душного міста!
Серце прагне буять на просторі!
Бачу здалека, – хвиля іскриста
Грає вільно по синьому морі
Леся Українка

Якщо, прогулюючись у власному дворі, або в цілком сухопутному парку поблизу свого дому, ви раптом відчуєте присмак солоного бризу, неповторний аромат розпеченого сонцем пляжу і квиління чайок, — не лякайтеся! Можливо, до вас просто наближаються доброзичливі бібліотекарі зі стосами цікавих, дібраних старанно і з любов’ю до читача, книжок про МОРЕ. 16 червня, в рамках проєкту #бібліотека_у_дворах, ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради, традиційно вийшли за межі нашої затишної книгозбірні, щобзустрітися з читачами, які з різних причин самі не змогли завітати до нас)) Взяли із собою трохи книжок, в яких море — місце розгортання подій, головний герой або настрій.

Якщо війна в Україні, розв’язана терористичною організацією російська федерація, ще в 2014 році забрала в українців можливість відпочивати в Криму, то повномасштабне вторгнення російських загарбників у 2022-му зруйнувало наші мрії про узбережжя Одещини, Миколаївщини, Херсонщини. І поки наші захисники та захисниці відважно борються за Південь України, ми не забуваємо допомагати ЗСУ і не забуваємо повертати у своє життя маленькі повсякденні радощі. Наприклад, міцну ранкову каву, обійми з рідними або читання. Читання творів, які занурять вас в атмосферу неквапного пляжного відпочинку або небезпечної морської подорожі.

Куба — один із найпопулярніших туристичних напрямків Карибського моря. Це батьківщина найкращого у світі тютюну, рому й цукру. Ця острівна країна розташована в північній частині Карибського басейну на перехресті Карибського моря, Мексиканської затоки та Атлантичного океану.

Саме на Кубі відбуваються події повісті-притчі американського письменника Ернеста Гемінґвея «Старий і море» про старого рибалку Сантьяго, його боротьбу з гігантською рибиною, що стала найбільшою здобиччю у його житті. 

1953 року Ернест Гемінґвей отримав за повість «Старий і море» Пулітцерівську премію. 

“Дике літо в Криму” Зірки Мензатюк. Це сиквел відомої повісті “Таємниці козацької шаблі”, — програмного твору для п’ятикласників. Відвідайте найпринадніші куточки українського Криму разом з героями повісті, і нехай ваше літо буде таким же насиченим та сповненим пригод, як у Наталочки та Северина!

Повість шведського письменника Ульфа Старка “Мій друг Персі, Бофало Біл і я”. У своїй легкій, трохи сумовитій і разом з тим дотепній манері, Ульф Старк розповідає про життя, дружбу, любов — і завжди знаходить для них новий, несподіваний і глибокий погляд. Пориньте разом із героями твору у щасливе дитинство на березі моря!

Давньогрецька поема «Одіссея» Гомера цілком зійде за захопливий пригодницький роман. Пригоди хитрого, дипломатичного царя Ітаки, який зумів пережити безліч небезпек і віртуозно здолати ворога, що переважав його за розмірами і фізичною силою, століттями надихали відомих діячів науки, культури і мистецтва. Нехай надихають і вас.

Дія дебютного роману австралійської письменниці Марго Стедман “Світло між двох океанів” розгортається на невеликому острові біля Австралії після Першої світової війни. У центрі сюжету — доглядач маяка і його дружина, які вирішують складну моральну дилему, коли до берега прибиває човен з немовлям і мертвим чоловіком. Подружжя беруть дитину на виховання, але чи будуть наслідки такого рішення…

Відповідальні за проведення Якимечко В., Озарко М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top