Літературна імпреза «Духовний космос Валерія Шевчука»

23 серпня 2019 року учасники клубу «Люди золотого віку», що діє при читальному залі Центральної бібліотеки МЦБС департаменту культури міської ради взяли участь у літературній імпрезі «Духовний космос Валерія Шевчука», приуроченій до 80-річчя від дня народження українського письменник-шістдесятник.

Валерій Шевчук своєю творчістю зумів створити навколо себе особливий духовний світ, який притягує, зачаровує, будить  почуття і є найвищою нагородою для письменника. Його твори перекладені на 22 мови світу і відомі далеко за межами України. Деякі з них були представлені на книжковій виставці, підготовленій бібліотекарями читального залу. Це твори: «Дім на горі», «Кросфорд», «Птахи з невидимого острова», «На березі часу».

На сьогоднішній день В. Шевчук — викладач Київського національного університету ім. Т. Шевченка, лауреат Державної премії України ім. Т. Шевченка, премії фонду Антоновичів, літературних премій ім. Є. Маланюка, О. Пчілки, О. Копиленка, І. Огієнка, премії в галузі гуманітарних наук «Визнання» (2001). 29 листопада 2011 року була започаткована у Інституті філології та журналістики Житомирського державного університету імені Івана Франка премія Валерія Шевчука (Премія Шевчука) — українська літературна премія, творча відзнака за кращу книгу прози, видану українською мовою за попередній календарний рік, вручається щороку в квітні на спеціальній урочистій церемонії в Інституті філології та журналістики Житомирського державного університету.

Загалом захід зацікавив присутніх. Вони отримали багато нової для них інформації про життя і творчість В.Шевчука, а головне – він спонукав присутніх читати твори нашого славного сучасника. Захід підготувала бібліотекар читального залу І.Тарновецька-Мороз. 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top