«Літературне слово Василя Стефаника»

Василь Стефаник-це правдивий артист із Божої ласки, яким уже нині можемо повеличатися перед світом.

                                                                    І.Франко

13.05.2021 р. о 13.00 год у бібліотеці – філії №10 (с. Вовчинець (вул. Вовчинецька, 35)МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради,  з нагоди відзначення 150 – річчя з дня народження Василя Стефаника, було проведено літературну хвилинку та організована тематична викладка літератури «Літературне слово Василя Стефаника»

Василь Стефаник – найцікавіша постать  в українській літературі ,співець надії на щасливе майбутнє України , автор самобутніх соціально-психологічних новел про життя і долю селян на Західній Україні.

Творчість Василя Стефаника-володаря дум селянських, великого майстра новели- одна із чарівних перлин української культури, гордість слава України. Коли з’явилася перша книга письменника, в ньому визнали «велику літературну силу ,що творить свій стиль свій окремий творчий світ». Літературознавець М.Іванченко ще у 1926році писав, що кожна риса письменника говорить про щось справді оригінальне, чого ні в кого іншого не знайшли ….

Творчість Василя Стефаника має велике пізнавальне, естетичне, історико-літературне значення. Він один із письменників, з творчістю яких пов’язаний важливий етап в розвитку української реалістичної літератури. Майстерністю його новел захоплювалися Л.Українка, М.Коцюбинський, І.Франко писав :»З великою майстерністю він проникає в душу галицького українського селянства, вміє рисувати тяжкі психічні драми там, де інші бачать лише повсякденний факт…», а Дмитро Павличко наголошував про животворчу любов до людської душі.

І нині читачі з насолодою смакують кожне речення, кожний влучний вираз  з творів Василя Стефаника.            Відповідальна за поведення Мигович У.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top