Літературний калейдоскоп “Стефаник – письменник виразно національний”

“Народність дає сили його новелам”
(Олесь Гончар)

14 травня 2022 року відзначили 151 рік від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника.
З цієї нагоди 16 травня 2022 року працівники абонементу ЦМБ  Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запропонували своїм користувачам, жителям, гостям міста та ВПО низку заходів, які об’єднали в   літературний калейдоскоп.


До літературної прогулянки творами Василя Стефаника запросили на вулиці – при бібліотечному просторі. Гуляючи вулицею Короля Данила, містяни, гості міста та ВПО змогли ознайомитись  з новими виданнями книг  Василя Стефаника із фондів бібліотеки. Тут  коротко помандрували шляхами біографії і сторінками  зібрання творів нашого знаменитого земляка у трьох томах у чотирьох книгах,  серед яких і  твори (том 1, книга 1), і листи (том 1, книга 2), і твори  іноземними мовами (том 2), і репринт прижиттєвих видань  (том 3).  Цікавим було представлення і біографічних  книг: Роман Горак “Біографія”, Степан Процюк «Троянда ритуального болю»

До уваги тих,  хто завітав цього дня до книгозбірні провели бібліографічний огляд за твором С. Процюка «Троянда ритуального болю». У центрі уваги біографічний роман з тематичної серії «Автографи часу», історія загадкового внутрішнього світу і харизми Василя Стефаника. Його манила й переслідувала троянда – символ життя і смерті. ритуалом власної творчості він прагнув подолати трагізм і суперечності буття. 

До уваги постійних користувачів  книгозбірні однойменна книжкова виставка на якій широко представлені твори письменника, літературна критика та інформаційні джерела про життєвий і творчий шлях В.Стефаника, яка буде діяти до кінця тижня.
Для любителів аудіокниг –  запропонували переглянути проєкт «Звукові книги для родинного читання» – новели В.С.Стефаника.

Читайте книги Василя Стефаника і про нього та відкривайте для себе цього автора по-новому. Нові видання книг демонструють вам не “утертого” Стефаника, якого нам пропонували у радянський час, а іншого. Зміст його творів дуже перегукується з сьогоднішнім днем. 

Інформацію підготувала завідувачка відділу обслуговування ЦМБ – Кирста Ольга Михайлівна.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top