Літературний календар “Зіркова консультація Оксана Забужко і Дара Корній”

19 вересня 1960 року народилася Оксана Забужко, а 20 вересня 1970 року – Дара Корній. До дня народження письменниць, працівники  бібліотеки-філії №4 ( вул.Є.Коновальця, 132а)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради оформили книжкову виставку «Зіркова консультація Оксана Забужко і Дара Корній».

 Оксана Забужко –  українська письменниця, про яку знають не тільки в нашій державі, а далеко за її межами. Вона  поєднала  в собі талант прозаїка, поетеси та есеїстки. О. Забужко популярна завдяки своїй прозі. Її твори «Музей покинутих секретів», «15 текстів про українську революцію» та інші – зацікавили читача. В 1985 році вийшла її перша поетична збірка «Травневий іній». Пізніше вийшло ще п’ять віршованих збірок.

Дара  Корній ( справжнє ім’я – Мирослава Іванівна Замойська) – українська письменниця-прозаїк. Спочатку писала для дитячої аудиторії. Друкувалася у журналах «Ангелятко»,  «Ангеляткова наука», для старшого віку у журналах «Однокласник» та «Крилаті». Перший її великий художній твір – «Гонихмарник». Цей роман приніс авторці премію відомого літературного конкурсу «Коронація слова». У ньому уміло поєднані українська міфологія, містика та магія.

Творчість Оксани Забужко та Дари Корній вразить і зацікавить вже з перших рядків сторінок їхніх творів. Тож приємного всім читання!

Відповідальна за проведення  Тейсар С.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top