Літературний набат «Атомна весна України»

  26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства –  вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій – цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. Чорнобильська трагедія  забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонам українців.

Навіть через 38 років цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини. З нагоди пам’яті 38-ї річниці від дня катастрофи на Чорнобильській АЕС, працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської ради спільно з працівниками Міського Народного дому провели захід – літературний набат «Атомна весна України». На заході були присутні учні старших класів ліцею №25. Захід розпочався хвилиною мовчання за всіма хто віддав своє життя за Україну, а також тих, хто  ліквідовував жахливі наслідки аварії на Чорнобильській АЕС. Під час заходу лунали патріотичні пісні у виконанні творчих колективів Міського народного дому.   Присутні мали можливість переглянути документальний фільм про чорнобильську катастрофу. Працівниця бібліотеки прочитала вірш Л. Костенко «Чорнобиль-2», та представила викладку літератури «Дзвони Чорнобиля душу тривожать».

Серед представленої літератури найбільш цікавими читачі відзначили такі книги:

Алексієвич С. Чорнобильська молитва: хроніка майбутнього. – К.: КОМОРА, 2016. – 288с.

Камиш М. Київ-86. – К.:Нора-Друк,2016. – 544с.

Кроки крізь полум’я. – Л.: Каменяр, 1988. – 78с.

Симчич М. Чорнобильці: герої чи ізгної. – Вінниця, 1919. – 216 с.

1986: чорнобильські хроніки. – Брустурів: Дискурс, 2016. – 224с.

За роком спливає рік, але для України  Чорнобиль залишається незагоєною раною. Ми повинні вшановувати і пам’ятати про цю страшну трагедію. 1986 рік завжди залишиться у пам’яті українців.

        Відповідальні працівники бібліотеки.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top