Літературний портрет “Його надій високе озоріння”

“Я – предковічний.
В полум’ї ранків, в росі на калині
Вічно зорітимуть очі мої”.
Я. Дорошенко

Літературу нашого краю неможливо уявити без поетичної спадщини Ярослава Дорошенка –  поета, члена Національної спілки письменників України, активного учасника руху за Незалежність України. Ярослав Дорошенко – лауреат Всеукраїнської Аркадійської літературної премії за книгу сонетів “Сонце у сльозині”, лауреат обласної премії ім. Василя Стефаника в галузі літератури та обласної премії ім. Марійки Підгірянки за збірку віршів для дітей “Веселятка”. Автор збірок поезій “Зоряниця” (1972), “Живучість” (1979), “Жага” (1984), “Весла часу” (1994), “Сонце у сльозині” (1995), “Веселятка” (2001). Низка його віршів стала піснями. В останні роки поет працював над спогадами про невільничі сторінки своєї біографії, про пережите у Воркуті, які він залишив у записках під назвою «Тіні полярного сяйва».

06.10.2021 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) Івано-Франківської МЦБС Департаменту  культури міської ради з нагоди 90-ї річниці від Дня народження поета для своїх користувачів презентували літературний портрет “Його надій високе озоріння”. Протягом дня читачі мали змогу ознайомитись із життям та творчістю письменника, з його громадською діяльністю, переглянувши книги, які представлені на літературній викладці «Собор душі його сягає неба».  Також для користувачів бібліотекарка створила відеопрезентацію «Ярослав Дорошенко – 90 років від Дня народження».

Він жив у літературі, знаходив і плекав молоді таланти, постійно дбав, щоб письменницьке слово звучало у різних аудиторіях, а книга знаходила читача.

Відповідальна: Іванишин А.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top