Літературний портрет “Мандрівний філософ”

З видимого пізнавай невидиме   (Г.С.Сковорода)

3 грудня відзначаємо на всеукраїнському рівні 300річчя від дня народження видатного українського філософа, письменника, педагога, уродженця Полтавщини – Григорія Сковороди.

З цієї нагоди в бібліотеці-філії №14 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради 4 грудня провели літературний портрет “Мандрівний філософ”, який ознайомив відвідувачів з найвидатнішою постаттю в культурному та літературному житті України. 

Двохтомник творів Г.С. Сковороди, виданий Українським науковим інститутом Гарвардського університету, відкриває сучасному читачеві дивосвіт думок і образів великого народного філософа, дає можливість прочитати поезії, байки, притчі, філософські трактати, діалоги, переклади і листи Г. Сковороди, вперше перекладені на нову українську літературну мову. Есей Л. Ушкалова “Сковорода і Україна” привертає увагу до постаті Г.Сковороди як великого українського поета і філософа та його значення для для європейської інтелектуальної традиції. Біографічна повість І.Ф.Драча, С.Б.Кримського, М.В.Поповича “Григорій Сковорода”, видана в серії “Уславлені імена”, крок за кроком відтворюють шлях життя та кристалізацію поглядів великого філософа. Достовірно відтворити життєві та історичні обставини великого мислителя та максимально увиразнити його портрет як людини вдалося письменникам в художніх життєписах: І.Пільгуку “Григорій Сковорода”, В. Шевчуку “Осяяння”, Л. Ляшенку “Блискавиця темної ночі”. Про ці книги, а також про цікаві факти та основні ідеї “сродної праці”, “республіки духу” Г. Сковороди розмовляли біля книжкової виставки “Наші класики”, присвяченої тому, кого “ловив світ, але не спіймав”.

Відповідальна за проведення С.П.Араджіоні.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top