Літературний серпантин «Горить її поезія над краєм»

25 лютого 1871 року в невеличкому містечку Звягель (нині Новоград-Волинський) народилась Леся Українка — одна із найвизначніших постатей в історії української літератури. Її ставлять в один ряд із геніальними Тарасом Шевченком та Іваном Франком.

26.02.2020 року в бібліотеці-філії № 6 (вул. Вовчинецька,188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради завітали прихильники поетичної творчості Лесі Українки, вихованці дитячо-юнацького клубу «Прометей» (педагог-організатор Х.С. Микицей), більшість з яких є членами гуртка «Пізнайко», на літературний серпантин «Горить її поезія над краєм».

Бібліотекар розповіла дітям про сторінки життєвого та творчого шляху відомої поетеси, навела невідомі факти з її біографії. Наголосила, що життя Лесі Українки – героїчна легенда. За своє недовге 42 – річне життя вона створила безсмертні перлини в усіх жанрах літератури – від витонченої лірики до глибоких драматичних поем, від гострих поезій громадянського пафосу до філософських роздумів, від серйозних публіцистичних і критичних статей до казкового світу феєрій і дитячої літератури.

Діти взяли участь у вікторині « Що я знаю про Лесю Українку?». «Як я знаю творчість Лесі Українки?».
На заході звучала неповторна поезія великої українки у виконанні дітей.
В бібліотеці була організована книжкова виставка «Живе і зоріє серед нас щире Лесине слово».
Її образ живе й житиме для нас – сповнений гідності, прекрасний у своїй людяності і великім творчім горінні.

Відповідальна Романюк К.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top