Літературно-музична композиція “І став для нас Шевченко Заповітом безсмертним, як саме людське життя” /до 209-ї річниці від Дня народження Тараса Шевченка/

Свою Україну любіть,
Любіть її! Во врем’я люте,
В останню тяжкую минуту
За неї Господа моліть.
Т. Шевченко

Щороку в березні українці вшановують Тараса Григоровича Шевченка. Це ім’я дорогоцінною перлиною виблискує у золотій скарбниці світової культури. 

Тарас  Григорович  Шевченко — український поет, письменник, художник, громадський діяч, національний герой і символ України. Все його життя і творчість були присвячені українському народу. Поет мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною суверенною державою, коли в Україні шануватимуться мова, культура та історія народу, а люди будуть щасливими. Слова та думки Шевченка звучать наче щойно написані чи виголошені. Кобзар живий, його вірші актуальні в наші дні, як ніколи.

9 березня 2023 року в читальному залі ЦБ Івано-Франківської   МЦБС Департаменту культури міської ради  відбулась літературно-музична композиція “І став для нас Шевченко Заповітом безсмертним, як саме людське життя”, приурочена до 209-тої річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Захід був проведений у співпраці з Центром культури і мистецтв Івано-Франківської МТГ та бібліотекою-філією № 7.  Ведучою заходу була художній керівник Центру культури і мистецтв Наталія Мандроцин. Концертні номери представили народне аматорське тріо бандуристів “Намисто” – керівник Надія Нестерук, народний аматорський квартет “Коло” – керівник Мирослав Петрик.

Учасники клубу “Люди золотого віку” ділилися своїми роздумами про Тараса Шевченка як символа чесності, правди і безстрашності, великої любові до людини. Адже вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов’ю до України, пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Виступили члени клубу:  Валентина Бухтата, Ганна Паньків, Володимир Дяченко, Зінаїда Харун.

Працівники читального залу ЦБ презентували присутнім книжкову виставку  “Тарас Шевченко – символ нації, пророк народу”, на якій було представлено літературний доробок Кобзаря,  науково-популярні видання Шевченка – художника, документні ресурси про життя і творчість нашого генія. Бібліотекарі читального залу ЦБ підготували розповідь “Жінки в житті Тараса Шевченка”, а також Оксаною Дубовською були прочитані поезії Тараса Григоровича “Тополя”, “Сестрі”. 

Відповідальні за  проведення масового заходу працівники  Центру культури і мистецтв Івано-Франківської МТГ, бібліотеки-філії № 7 та працівники читального залу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top