Літературно- музична світлиця “У нім народна світиться душа” (з нагоди 80-річчя Бориса Олійника)

Oliynyk 80rkiv

22 жовтня о 12 00 в бібліотеці-філії №5 (вул.Галицька, 100) відбулася літературно- музична світлиця “У нім народна світиться душа” (з нагоди 80-річчя Бориса Олійника) для широкого кола читачів.

Бібліотекар розповіла відвідувачам про нелегку долю поета, дитинство “захмарене” війною та трудові будні на ниві журналістики. Б. Олійник автор понад 40 книг, віршів, есе, статей, які друкувалися в Україні, перекладалися російською, чеською, словацькою, польською, сербською, румунською, італійською та ін.

За свої творчі здобутки та активну громадську діяльність поет удостоєний ряду нагород: Державної премії ім. Т.Шевченка, міжнародних премій ім. Сковороди та “Дружба”, звання Герой України, та всеюгославською премією “Лицарське перо”.

Із особливим захопленням читачі слухали музичні композиції створені на вірші маестро “Відлуння”, “Забіліли сніги”, “Пісня не загубиться” і зворушливі пісні про маму – символ всього доброго і чесного (“Мати наша, сивая горлиця”, “Мати сіяла сон”,”Пісня про матір”). Поетична сповідь ювіляра не залишила нікого байдужим і дозволила читачам зазирнути в його поезію загадкову, неповторну…

Відповідальна: Козак-Дидич М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top