Літературно-філософська розвідка “Григорій Сковорода – видатний український письменник і філософ” /до 300-річчя від дня народження Г. С. Сковороди/

Протягом трьох століть наша духовна самосвідомість, національна культура, думка й мораль невіддільні від Григорія Сковороди, розвиваючись і збагачуючись під впливом його філософсько-етичного вчення, морального прикладу його життя, пізнання ним істини. Григорій Савич Сковорода стояв на сторожі морального здоров’я нації, був виразником народної демократичної ідеї і, безсумнівно, заслуговує на глибоку вдячність і широке пошанування сучасної незалежної України. 

1 грудня 2022 року о 14.00 працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради провели літературно-філософську розвідку “Григорій Сковорода – видатний український письменник  і філософ” (до 300-річчя від дня народження Г. С. Сковороди).

Показовий захід розпочала провідний бібліотекар чит. залу Надія Каретнікова. Вона виступила з вступним словом “Григорій Сковорода – велетень духу, осягнений і неосягнений”, в якому розкрила біографічні дані Григорія Сковороди.

Бібліотекар ІІ категорії Дубовська Оксана рокрила присутнім філософські погляди відомого філософа. Зокрема вона зазначила: “Постать Григорія Сковороди є унікальною для України. Він – автор своєрідної філософії серця і філософії свободи. Свій високий моральний ідеал Григорій Сковорода втілював у власному житті. Для багатьох він був мандрівною академією. Його світогляд відбивав найвищий рівень розвитку суспільної думки в Україні, а життя і послідовність у дотриманні переконань служили прикладом для багатьох сучасників і нащадків”.  Про афоризми Григорія Сковороди розповіла бібліотекар І категорії Ірина Казакова.

Світ поезій Григорія Сковороди розкрила бібліотекар ІІ категорії Зоряна Петрик. Поезії читали: Зоряна Петрик та учні ліцею № 4 Ірина Вагилевич,  В’ячеслав Перестюк і Віктор Кучерак.

Особливості байок Григорія Сковороди розкрила бібліотекар І категорії Ірина Тарновецька-Мороз.

Присутнім була презентована бібліотечна виставка “Григорій Сковорода – національний філософ світового рівня” та проведений перегляд літератури провідним бібліографом чит. залу Іриною Домбек.

Захід доповнював відеоматеріал.

Відповідальні за проведення заходу: працівники читального залу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top