Літературно-інформаційний марафон “АТО: війна на Сході України – біль, героїзм, патріотизм”

Screenshot from 2016-04-19 17:03:12Війна. Просто слово. П`ять літер. Але скільки асоціацій пробуджує воно: біль, героїзм, патріотизм, туга за близькими людьми, ненависть та любов… Війна на Сході України… Чи була б вона зараз, якщо б ми вміли захищатися від агресивної антиукраїнської пропаганди, якщо б в державі існувала атмосфера поваги до української культури, книжки, українського слова. Саме на ці питання старалися дати відповідь бібліотекарі і учасники заходів, що проходили на абонементі ЦБ (вул. К.Данила, 16) в рамках літературно-інформаційного марафону відзначення початку АТО 16.04 – 17.04:

-бібліотечна вітрина “Війна скидає з облич маски”;
-інсталяція бібліотечного матеріалу про АТО ”Через війну вели усі дороги…”;
-поетична хвилинка “Музи не мовчать: поетичне слово про А Т О”.


В заходах взяли участь поети: Роман Бойчук та Оля Береславська, які читали свої твори. Символично, що відзначаючи 104-у річницю створення “Пласту”, в поетичній хвилинці “Музи не мовчать”, взяв участь пластун Б.Кирста, який зачитав, як свої вірші, так і поетичні рядки з майбутньої книги про АТО “Мадонна миру” О.Букатюка, а також вірші постійного учасника вечорів-бібліотечників, а тепер – бійця АТО Назара Розлуцького. Про героїзм українських вояків, говорив і представник творчої молоді міста Андрій Маврик.

Словами із вірша Н.Маерчук “Слава солдатам АТО! За вас молиться вся Україна! Повертайтеся!” – бібліотекар закликала присутніх пам`ятати ці події, пам`ятати героїв і не забувати учасників АТО і пообіцяла, й надалі інформувати про книги та подіїї цієї теми.

Відповідальна за проведення літературно-інформаційного марафону заввідділом обслуговування ЦБ Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top