Літня акція “Виходь читати у двір”

Я дійсно люблю початок літніх канікул, – сказав Джуліан.
–  Завжди здається, що вони триватимуть цілу вічність.

Спершу вони так добре і повільно проходять,
– сказала його маленька сестра Енн.
– А тоді починають бігти.
 

Енід Мері Блайтон, “Чудова п’ятірка”

Всі ми з нетерпінням очікуємо літа, а особливо діти, і всі сподіваємося, що літо цього року обійдеться без пандемій та карантинів. Адже літо – це маленьке життя і кожному під силу зробити його незабутнім.

Літні канікули для дітей – це вільне життя без турбот, це сонце, річка, ліс, стиглі фрукти і морозиво, а ще ідеальний час для читання улюблених і нових книг. А коли читаєш хорошу книгу, може статися щось по-справжньому чарівне.

3 1 червня 2020 року працівники бібліотеки-філії № 3 (вул. Хоткевича, 52а) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради пропонують літню акцію “Виходь читати у двір”(в умовах карантину це добрі ліки, принаймні, для душі). Бібліотекарі радять юним читачам-книголюбам чудові, неймовірні, легкі книги на літо, які припадуть до смаку маленьким та не дуже маленьким дітям. Адже книжкові стежини літа надзвичайно цікаві, різноманітні, барвисті і багаті.

Літні читання під відкритим небом у затишному куточку рідного  двору, у тихому сквері, у квітучому парку, на річці чи в селі під улюбленою яблунею здатні перенести читача у дивовижні світи, сповнені пригод, веселощів, пустощів та навіть небезпек.

Книги про ідеальне літо – саме те, що треба. З ними ти полинеш у світ магії, здійсниш навколосвітню подорож, знайдеш таємничий скарб, зустрінеш фантастичних істот, відкриєш незнані таємниці Всесвіту.

Малюкам та їхнім батькам бібліотекарі пропонують барвисті ілюстровані книжечки: вірші, українські народні казки, казки Г.Х.Андерсена, Братів Грімм, Вільгельма Гауфа, Шарля Перро, кротячу епогею Тараса Прохаська та Мар’яни Прохасько, “Велику книгу почуттів Гжегожа Касдепке і веселі історії з чудових творів Оксани Лущевської, Яноша, Володимира Рутківського, Юстини Беднарек, Всеволода Нестайка, Сашка Дерманського, Іана Вайброу. Ці книги написані з гумором, сповнені лагідністю, людяністю, добром і теплом.

А ще юним читачам бібліотекарі радять такі книги, які ніби навмисне написані, щоб насолоджуватися ними влітку. У світ казкового фентезі ви поринете разом з “Гобітом” Дж.Толкіна, “Гаррі Поттером” Джоан Ролінг, “Часодіями” Наталії Щерби, “Хроніками Нарнії” К.С. Льюїса, популярними творами Роальда Дала: “Чарлі і шоколадною фабрикою”, “Матильдою”, “ВДВ” та іншими вражаючими історіями.

Твори відомої шведської письменниці Астрід Ліндгрен дають дітям можливість зануритися в уявні світи Пеппі Довгапанчохи; Карлсона, який живе на даху; Братів Лев’яче Серце чи Роні, дочки розбійника; у реалістичне життя персонажів творів “Расмус-волоцюга” та  “Знаменитий детектив Блюмквіст”. Це пригодницькі книги, їхні герої звичайні діти з малого містечка, веселі, дотепні, винахідливі, здатні на нерозважливі вчинки, але справедливі і добрі.

Найвеселіші пригоди друзів на літніх канікулах книголюби знайдуть на сторінках книг “Тореадори з Васюківки” Всеволода Нестайка, “Митькозавр із Юрківки” Ярослава Стельмаха, “Детективи в Артеку” Андрія Бачинського, та звичайно, детективно-пригодницьких романах Андрія Кокотюхи.

А неперевершений світ Жуля Верна відкриє читачам нові світи, континенти, острови та познайомить з відважними героями, які змінюють життя на краще.

Багатьом юним читачкам припадуть до смаку романи Люсі Мод Монтгомері “Енн із Зелених Дахів”, історії про веселі пригоди дівчинки Зосі Агнешки Тишки, про кумедну бешкетницю Джуді Муді Меган МакДоналд та безліч інших цікавих книг.

Отож, із запропонованої різноманітної книжкової добірки кожен зможе обрати собі цікаву книжку і помандрувати літом з найкращим другом та отримати величезну порцію насолоди та задоволення від читання.

Вибір літератури величезний, кожна дитина має з чого вибрати – і це чудово, а бібліотекарі навчать, як підібрати для себе книгу, від якої складно відірватися. Такі книги змушують полюбити читання і діти вже не можуть відмовитися від такого задоволення!

Що б не трапилося, читайте книги, вони дарують можливість безпечно проживати різні життєві ситуації із героями книг, вони втішають, розраджують і надихають. А літо залишить незабутні враження від кожної нової книги.

 Відповідальна за проведення Даниляк Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top