Літня альтанка з хорошою книгою “Казкова скарбничка Івана Франка”

#Бібліотека_у_дворах

«Життя,- говорив Франко, — мені мало всміхалося, а діти були тим весняним сонячним промінням, яке зігрівало моє серце».

З теплим сердечним почуттям, з батьківською любов’ю писав Іван Франко про дітей. За словами Михайла Коцюбинського, він «наче спочиває на дітях од моря сліз і горя, співцем якого він зробився». Іван Франко дуже тепло ставився до малечі. Це була любов, зіткана з найніжніших людських почуттів. Де б він не зустрічав дітей, завжди знаходив час з ними поговорити, послухати їхні розповіді. Сьогодні маленькі українці слухають Івана Франка.

25 серпня о 14.00 у рамках проєкту #Бібліотека_у_дворах центральна бібліотека для дітей Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради запросила малечу на літню альтанку з хорошою книгою. Хорошою книгою для дітей цього разу стали казки Івана Франка. Діти з радістю знайомилися з різними виданнями казок Франка, впізнавали героїв казок, які вже були ними прочитані, гортали сторінки книжок. Більшістю голосів визначили, яку б сьогодні хотіли послухати казку.

Діти дізналися із розповіді бібліотекарів про Івана Франка і про його трепетне відношення до дітей, а потім слухали казку зі збірки “Коли ще звірі говорили”. Хотіли ще! Проте бібліотекарі запросили дітей до бібліотеки, щоб вони взяли додому казки І.Франка та прочитали їх самі чи з батьками.

Казки Івана Франка сповнені українським буттям і українським характером. І це відчула малеча та при спілкуванні говорила, що казки їм зрозумілі та близькі.  Вони вчать мудрості, винахідливості, вмінню спілкуватись.

На літній альтанці було небагато дітей, проте було дружно і тепло! Було казково!

Відповідальні за підготовку та проведення заходу Атаманюк Л.В, Томілова Л.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top