“Майдан – фортеця духу”

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го. 

До дня Гідності та Свободи працівники бібліотеки-філії №2 (вул. Карпатська,14) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували виставку-реквієм «Майдан –фортеця духу».

Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш майдан 2004 року, яким був святом Свободи, і Революція 2013 року – Революція гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Яскравим виявом національно-патріотичних почуттів українців став національний гімн України.

З метою збереження та донесення до сучасного покоління об’єктивної інформації про доленосні події в Україні XXI століття у Конституційному Суді України відкрито книжкову виставку «Україна – країна нескорених!».

Бережімо пам’ять про подвиги наших Героїв, шануймо їх незламну силу волі, мужність та відвагу! Сьогодні ми вшановуємо Героїв Небесної Сотні та всіх українських воїнів, які беруть участь у війні на сході держави, усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю демонструють щире прагнення українців жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Усі вони залишаються в пам’яті народу назавжди, стають гордістю й прикладом для майбутніх поколінь.

Нехай буде мирне небо над українською землею, добробут й родинна злагода у домівках краян, не згасає віра в щасливе майбутнє Української держави.

Відповідальна за захід: Бігун Х.Р

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top