“Майстер декоративного мистецтва”

Наша Гуцульська земля багата народними талантами і мистецькими здобутками, пишається своєю прадавньою історією, віковими традиціями. Значний внесок до золотого фонду національної культури внесли багато митців, майстрів різьбярства. Серед них Дмитро Шкрібляк.

Ще не виріс, не зміцнів, як розгорілася війна. Малий Дмитро ледве встиг перейняти від батька основи родинного фаху – і ось все стало непотрібним. Здавалося більше ніхто не старатиме собі різьблених полиць у хату, керамічних полумисків з яскравими косицями, дівчата не вишиють сорочок для наречених. Здавалося, що назавжди залишиться у вчорашньому дні дідівське і батьківське мистецтво, що ніхто не згадає про нього, не пошанує. Та ні! Минули роки і з нагоди 50-річчя Дмитра Федоровича у Коломийському музеї народного мистецтва Гуцульщини було влаштовано виставку тільки з робіт ювіляра. І знову – захоплені відгуки,подяки за хвилини радості й насолоди.

20 жовтня 2020 р. з нагоди 95 – річчя від дня народження Дмитра Шкрібляка, працівники бібліотеки-філії 7 (вул. Дністровська, 22) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради підготували онлайн-екскурс “Майстер декоративного мистецтва” у творчу майстерню митця. Здійснити екскурс допомогла виставка “Чарівний світ Гуцульщини”.

Виставка дасть змогу ознайомитися з  численними фотоальбомами із світлинами творів митця і, допоможе правильно виховати підростаюче покоління та стане нашим власним оберегом на шляху до щастя , довголіття, гармонії та родинного затишку. З допомогою таких митців, як Дмитро Шкрібляк народ зберіг свою родовідну пам’ять історію, культуру. 

     Після закінчення карантину запрошуємо до відділу абонементу.  

     Відповідальна за оформлення виставки бібліотекар Матієшин Олександра Євгеніївна.          

                          

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top