Майстер-клас “Виготовлення еко-торбинки “Життя без сміття”

Ви за екологічне споживання і хочете відмовитися від купівлі пластикових пакетів в супермаркеті? Правильне рішення! Зробіть собі модну еко-сумку. Цим ви долучитеся до охорони природи і також матимете стильний і модний аксесуар.

27 лютого 2020 року у  бібліотеці-філії №3 (вул. Хоткевича, 52а) Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури міської ради для юних користувачів відбувся майстер-клас з виготовлення еко-торбинки “Життя без сміття”. Ще якихось 40 років усі спокійно жили без поліетиленових пакетів і пластикових пляшок. А потім вони стрімко увірвалися у наше життя. І вже зараз дехто не може уявити свій побут без них. Бо поліетиленовий пакет не треба прати: він коштує копійки, тому можна відразу викинути і купити новий. На цьому його переваги закінчуються. 

Бібліотекар розповіла дітям про те, як поліетиленові пакети завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу. Основна небезпека поліетиленових пакетів полягає у складності їх утилізації, оскільки поліетилен отримують із нафти — невідновного природного джерела. У ґрунті такий пакет розкладається не менше 200 років, а під час знищення спалюванням виділяє небезпечні токсичні речовини. Практично кожен бренд пропонує купити зручні і стильні еко-сумки. Але бібліотекарі запропонували дітям самим виготовити еко-торбинки, які не завдають шкоди природі. Їх можна пошити з натуральної тканини або зробити з паперу. Учасники майстер-класу створювали найпростіші торбинки з паперу і прикрашали їх на свій смак та уяву. В оформленні виробу переважали квіткові мотиви, а дехто писав екологічні гасла та цитати про весну.

Відповідальні за проведення Озарко М. М., Даниляк Т. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top