Майстер-клас “О, писанко, ти символ України”

 

В рамках флеш-мобу «Подаруй писанку воїну» в мистецькому центрі «Підземний перехід Вагабундо» 18 квітня о 15:00 центральна бібліотека для дітей (вул. Степана Бандери, 8) провела майстер-клас по створенню Великодньої листівки для воїнів ЗСУ. Учасниками заходу були діти вимушено переміщених осіб та діти з особливими потребами.

Атмосфера світла, чарівності та магії огортала дітей вже з перших хвилин, коли вони надходили та ознайомлювалися з матеріалами майстер-класу. Світло і надію на мир, воскресіння, таїнство випромінювало все, що було приготовлено на столі для ручної праці: великодні розмальовки, витинанки для святкових листівок, голуби миру, заготовки для розписування пасхальних яєць. Очі дітей розбігалися, хотілося спробувати зробити все. І це зрозуміло, адже власноруч зроблена писанка, листівка, малюнок – це найкраще вітання на Великдень!

Кожна писанка – це ніби маленький світ. Тут і небо із зорями, і вода із рибами, і дерево життя з оленями й птахами, і засіяне поле, і триверхі церкви – усе це вимальоване в певному порядку для того, щоб підтримувати лад і рівновагу у нашому великому світі.

Сьогодні у нашій країні Україні цей лад порушений: окупант-загарбник руйнує наші міста, вбиває мирних людей. Весь світ підтримує Україну. І ми своїми ручками на майстер-класі наближаємо світло і радість перемоги. Робимо сьогодні Великодні поробки і думаємо про мир, радість, щастя, яке до нас зовсім скоро повернеться.

Одну зі зроблених писанок та листівок ми відправимо на фронт нашим захисникам з побажаннями скорішої перемоги. Ці вироби будуть для них найкращим оберегом.

Все, до чого долучилися дитячі рученята, було зроблено з любов’ю і гарними думками. Ці світлі почуття полетять до наших захисників!

Ми переможемо! Все буде Україна!

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top