Майстер-клас “Сніговик”

    Коли і чому люди, а головно діти, почали ліпити зі снігу сніговиків достеменно невідомо, але, вивчивши художні зображення в європейських музеях, картинних галереях і бібліотеках, дослідники стверджують, що снігові баби відомі з середньовічної доби.

Найбільш ранній документ — ілюстрації у книзі під назвою Часослов за 1380 рік, знайденої у Королівській бібліотеці Нідерландів у Гаазі. Жодних сумнівів, що на цій ілюстрації зображений саме сніговик. З того часу створення снігових скульптур стало справжнім мистецтвом,  а самі скульптури вражаюче майстерними.

Помилуватися найвитонченішими зразками снігових скульптур можна на щорічному зимовому фестивалі Вінтерлюд в канадській столиці Оттава. Або на Сніговому фестивалі, який щороку від 1952 відбувається в місті Саппоро — столиці японського острова Хоккайдо.  Ось як створюються ці снігові скульптури. Спочатку у спеціальні дерев’яні каркаси вміщується величезна кількість снігу. Коли він стає твердим, скульптори беруться за створення своїх білосніжних шедеврів. Використовуючи для цього різні інструменти, наприклад, бензопилки.  

А для наших сніговиків, яких ми, бібліотекарі бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС департаменту культури міської ради, 21 січня разом із читачами створювали на майстер-класі “Сніговик”, нам не знадобився ні сніг, ні потужні електроінструменти. Лише трохи паперу, картон, клей, ножиці, маленькі гілочки, декоративні елементи та кольорові олівці. За основу нам послужили картонні циліндри, на які ми наклеїли оченята, морквину-ніс із паперу, ґудзики, а замість рук встромили маленькі гілочки.  Лише подивіться які милі малюки-сніговики у нас вийшли! Веселі і теплі, дарма що зі снігу)) Найсумніше у льодових та крижаних скульптурах те, що вони з часом розтануть. А наші сніговички залишатимуться такими ж гарними дуже довго.

Відповідальна за проведення Тетяна Даниляк

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top