Майстер-клас “Сніговичок”

Зовсім мало часу залишилося до новорічних свят, яких з нетерпінням чекають і дорослі, і діти. Для того, щоб наповнити приміщення казкою та чарами,
15.12.2021 року у приміщенні бібліотеки-філії №24 (с. Драгомирчани, вул. Незалежності, 77) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбувся майстер-клас зі створення сніговичка з одноразових стаканчиків.

Жоден Новий рік не може обійтися без доброго сніговика. Він завжди був символом новорічних канікул та різдвяних свят. Добродушна скульптура раніше прикрашала кожен двір, іноді дітлахи вибудовували цілі композиції. А ми вирішили створити його з підручних матеріалів.

Отож: 

  1. Потрібно викласти коло з 25 стаканчиків денцями всередину і скріпити їх між собою степлером.
  2. Другий ряд викласти аналогічним чином в шаховому порядку і скріпити його з першим рядом.
  3. Далі потрібно зменшувати кількість стаканчиків, щоб вийшла куля. Загалом має вийти 7 рядів.
  4. Для голови необхідно взяти 18 стаканчиків і закріпити їх аналогічно, як і в першому випадку. Викладати ряди в шаховому порядку, поступово зменшуючи кількість стаканчиків. Скріпити дві кулі степлером.
  5. З помаранчевого фоамірану ми  зробили носик. З чорного паперу вирізали очі і ґудзички. Приклеїли елементи до сніговичка. Додатково змайстрували капелюшок і знайшли шарфик.

Зробити сніговичка можна з будь-якого матеріалу, підійдуть навіть квіткові горщики і прищіпки. Головне – зарядитися фантазією і разом з дітками приступати до експериментів.
Сподіваємося, що наш майстер-клас надихнув вас на виготовлення зимових героїв своїми руками.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top