Майстер-клас “Український кораблик” /до Дня мореплавця/

Наш отаман Гамалія,
Отаман завзятий,
Забрав хлопців та й поїхав

По морю гуляти,
Слави добувати,
Із турецької неволі
Братів визволяти.
Тарас Шевченко “Гамалія”

Видатними мореплавцями Європи були запорізькі козаки, які у XVI-XVII ст. змушені були захищати українські землі від грабіжницьких набігів османів.

Для того, щоб встановити контроль над Чорним морем, козаки використовували різні плавзасоби: довбанки, байдаки, вантажні вітрильники-дуби тощо. Та найвідомішим кораблем морських походів запорожців була козацька чайка — безпалубний веслово-вітрильний човен, завдовжки до 22 і завширшки до 4 метрів. Легка, швидка, маневрена чайка принесла багато перемог козакам у чорноморських походах.

Тож ми, бібліотекарки бібліотеки-філії №3 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, 25 червня, в День мореплавця, запропонували учасникам нашого майстер-класу створити український кораблик з паперу на згадку про легендарний човен відважних українських воїнів.

Для цього ми підготували папір, ножиці, клей, дерев’яні палички. Доклавши трохи зусиль та фантазії, ми створили  яскраві паперові кораблики! До речі, цей плавзасіб годиться для справжніх морських подорожей: якщо обережно занурити човник у розплавлений віск чи парафін, то він стане водонепроникним і сміливо підкорюватиме хвилі).

Нехай український кораблик стане окрасою вашої кімнати, а також маленькою мрією про неймовірні пригоди, що неодмінно очікують вас у майбутньому.

Відповідальна за проведення – Тетяна Даниляк.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top