Майстер-клас «Читай. Малюй. Твори»

24.03.2023 року працівники бібліотеки-філії №6 МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели майстер-клас «Читай. Малюй. Твори», в рамках Всеукраїнського тижня дитячого читання.

Так як до Великодніх свят залишилось уже менше місяця, а передвеликодні дні спонукають до створення прекрасних розписних яєць з побажаннями добра, здоров’я і процвітання своїм рідним і близьким, працівники бібліотеки вирішили  організувати діткам творче заняття з виготовлення паперових писанок.    Бібліотекарки ознайомити дітей з історією писанки, яка є невід’ємним атрибутом Великодня і наголосили, що у давнину писанка була оберегом, мала обрядове і магічне значення. Писанка – символ сонця, відродження, краси і любові. Вона є джерелом зародження життя, початком Всесвіту.

Під час проведення  майстер-класу діти дізналися більше про   традиції українського писанкарства, значення символів та кольорів, та різновидом розфарбовування яєць.

Юні читачі з радістю  зробили  мальованки, оскільки це легко і просто. Для виготовлення «писанки-мальованки на картоні» нам потрібно небагато: картон, гуаш, пензлі, олівці і фломастери. Звичайно на допомогу юним писанкарям прийшли книги, які були представлені на книжковій виставці «Писанка – символ українського народу».

Діти з цікавістю виготовляли свої роботи, адже навчаючись писанкарству, вони продовжували традиції  батьків, бабусь та дідусів.

Відповідальна – Подолецька Г. І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top