“Малювати картини руками не можна, лиш серцем, що б’є у душі…”

13 жовтня 2019 року протягом дня на абонементі ЦБ (вул. Короля Данила, 16) Департаменту культури Івано-Франківської міської ради мистецькою імпрезою “Малювати картини руками не можна, лиш серцем, що б’є у душі…”, відзначили Всеукраїнський  день художника (відзначається у другу неділю жовтня).

Презентуючи  роботи українських художників Юрія Зорка, Михайла Кокіна, Тетяни Голобородько, Василя Гуріна, Леоніда Шелудько, Василя Ганоцького, Олексія Власова, Юрія Камишного представлених на вернісаж- виставці ”Світ кольорових емоцій та фантазій”, організованої за сторінками журналу “Художники України”   бібліотекар підкреслила, що хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами. Радість, яку дають нам картини – це радість участі разом з художником в тому процесі пізнання світу, який ми називаємо мистецтвом. Користувачі бібліотеки переглядаючи  вернісаж- виставку, акцентували, що кожній роботі художників притаманний свій неповторний “стан душі”, всі художники різнопланові не тільки за тематикою, а й за манерою, вони з легкістю беруться за вирішення різнопланових завдань, починаючи від пейзажів, портретів та закінчуючи роботами з філософським підтекстом.

Вже стало доброю традицією презентувати в бібліотеці творчий доробок обдарованих особистостей та сприяти  реалізації творчих задумів талановитих краян, а також популяризуючи їхню творчість. Найбільше звертається увага на молоді імена, котрі потребують заслуженої підтримки на початку свого творчого шляху. Цього разу, бібліотекарі запропонували  присутнім для перегляду картинами творчих талановитих користувачів, а саме: учасника АТО і ООС – Ярослава Туріва (низький уклін йому за наше мирне життя), представниць творчої молоді – Віталіни Майданської та Надії Щерби (роботи яких прикрашали не один масовий захід, були візитівкою до проведення різних бібліотечних дійств, а цю експозицію поповнили їхні нові роботи). Кожний відвідувач бібліотеки мав можливість заглибитися у світ образотворчого мистецтва, познайомившись із картинами подарованими  бібліотеці даними користувачами, які представлені у приміщенні абонементу ЦБ. В їхніх роботах кожен зміг знайти щось своє й побачити саме те, що хотів побачити – “внутрішню суть автора картини”.

  Бібліотекар  побажала авторам нових ідей, творчих задумів і здобутків та наголосила, що саме такі, на перший погляд , прості роботи будять прагнення до прекрасного, спонукають замислитися над сутністю буття.

Бібліотекар підкреслила, що творчі досягнення як досвідчених майстрів, так і початкових художників свідчать про їх  потужний потенціал та сприяють позитивному іміджу бібліотеки, в якій виставляються їхні роботи.  

 Позитивні емоції!!! Глибокі враження!!! Приходьте не пошкодуєте! Роботи можна ще переглянути до кінця місяця!

 Захід підготовлений для широкого кола користувачів. 

Відповідальні: Кирста О.М., Данилів Л.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top