Мистецька виставка + майстер-клас до Дня української писемності та мови!

    26 жовтня 2023 року з 13:30, напередодні відзначення Дня української писемності та мови, в читальній залі ЦМБ за організації Абонементу ЦМБ Івано-Франківської Департаменту культури міської ради відбувався майстер-клас для громадськості міста з написання кириличного уставу, який провела доцентка Кафедри дизайну і теорії мистецтва Кафедра дизайну і теорії мистецтва Надія Петрівна Бабій Надія Бабій Навчально-Наукового Інституту Мистецтв ПНУ разом з асистентами – студентами спеціалізації “графічний дизайн” Настею Павленко та Світланою Шпак та доценткою Іриною Чмелик.

З їхньою допомогою присутні в залі заворожено поринули в світ стародавньої писемності. Кожний з щемом виводив справжнім пером і тушшю свої імена, прізвища, чи інші тексти (за бажанням). До написання кирилиці долучилися і учні освітнього простору “Невгамовні”. Вони повправлялись в каліграфії, а також разом з всіма зацікавлено слухали коротку лекцію-презентацію “Кирилиця між минулим та майбутнім”, яка була присвячена розвінчанню міфів про меншовартість української мови й культури. Майстер-клас відбувся на тлі виставки каліграфічних робіт студентів спеціалізації “графічний дизайн”, яка стала і оригінальною фотозоною після проведення заходу. Бібліотекарі щиро подякували гостям за проведення такого неймовірного майстер-класу і вручили п. Бабій Надії Петрівні Подяку за активну співпрацю з центральною міською бібліотекою від директорки Івано-Франківської МЦБС п.Оксани Вовк. Дякуємо всім, хто був з нами! Вивчаймо своє, пізнаваймо глибини української писемності і мови, шануймо Україну!
Дякуємо ЗСУ за можливість проведення заходу!
Виставку каліграфічних робіт студентів спеціалізації “графічний дизайн”, присвячену Дню української мови і писемності, можна переглянути на Абонементі ЦМБ (Короля Данила,16) @Бібліотека на Короля до кінця місяця.
Відповідальні: Бабій Н. П., Кирста О. М., Зіняк М. В. Микитюк У.С.
Технічна підтримка – Марія Зіняк.
Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top