Мистецький екскурс “Пори року Вівальді”

 «Чотири пори року» – цикл з чотирьох скрипкових концертів італійського композитора Антоніо Вівальді, написаний 1723 року та опублікований 1725 року. Цей цикл став одним з найпопулярніших його творів, а також одним з найвідоміших творів епохи барокко.

Антоніо Лучо Вівальді – італійський композитор, скрипаль-віртуоз, педагог, диригент, католицький священник – народився 4 березня 1678 року у Венеції, у сім’ї цирульника Джованні Батіста Вівальді. Грати на скрипці його навчив батько, і вже з 11 років Антоніо міг замінювати батька в капелі собору Св. Марка.
Його називають “італійським Бахом”, і неспроста: за 63 роки життя музикант написав близько 800 творів, включаючи опери, хорові твори, більше 500 концертів для різних інструментів і оркестру.

На схилі років справи композитора сильно похитнулися. Популярність його покинула. І він помер 28 липня 1741 року і був похований у Відні в могилі для бідних.

Але незвичайна музика Вівальді, над магнетизмом якої не владний час, збереглася в своєму первозданному вигляді і сьогодні займає почесне місце серед найбільших надбань світового музичного мистецтва. Тому, дорогі читачі, бібліотека-філія №17 (с.Березівка) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради 03.03.2023 року до 345-ї річниці з дня народження італійського композитора Антоніо Вівальді, пропонує вам мистецький екскурс «Пори року Вівальді». Протягом перегляду ролика, для вас звучатиме, уривок твору Вівальді «Пори року. Весна.»

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top