“Ми в цій землі житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно.”

Голодомор… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933 роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України.

В бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми (вул. Мазепи, 11А )Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури Івано – Франківської міської ради створено відео презентацію “Ми в цій землі житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно”, щоб вшанувати пам’ять жертв голодомору і донести сучасникам правду про цю трагедію.

Хоч ця трагічна сторінка нашої історії вже давно перевернута, та від згадки про неї холоне кров, а розум не може збагнути, як таке могло статися в країні, яка з покон віків вважається країною хліборобів.

В бібліотеці представлена література про ці страшні події, адже десятки років Україну змушували мовчати. Сьогодні ми маємо можливість повернути собі частину власної історії і відновити зв’язок поколінь, запалити свічку пам’яті, повернути борг людяності тих, чиї душі поневіряються у темряві забуття. 

Народ України пам’ятає сторінки свого життя, але з часом відійдуть у небуття свідки цих трагічних подій. І тому треба робити все, щоб їх нащадки , особливо молодь, пам’ятали про ці лихоліття, свято берегли їх у своїй пам’яті, щоб таке страшне минуле ніколи не повторилось.

Відповідальна за захід Марковська О. М.’

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top