“Ми пам’ятаємо ваш подвиг”

З 17  по 27 лютого  на абонементі ЦМБ (вул. Короля Данила, 16)  Івано-Франківської  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради діяла виставка-реквієм “Ми пам’ятаємо ваш подвиг” , складовими якої були:

  • книжкова виставка “У їхніх серцях жила Україна!; 
  • бібліовітрина “Вічна пам’ять Героям Майдану”;
  • бібліосушка “Герої Небесної Сотні – сучасні герої України.

Виставка-реквієм “Ми пам’ятаємо ваш подвиг” організована до відзначення Дня Героїв Небесної Сотні. 23 лютого о 14:00 відбулася презентація виставки.   Представляючи користувачам матеріали виставки, бібліотекар зазначила, що загиблих на Майдані, в ті тривожні дні масових акцій протесту зими 2013- 2014 років, назвали Небесною  Сотнею. Вважають, що їхні душі потрапили до раю, і з неба Сотня продовжує охороняти Україну. Сотня історій, сотня людських життів, сотня Героїв, сотня паперових ангелів, зроблених  руками бібліотекарів, символізують нашу пам’ять про них…

Ми згадували в ці дні імена всіх Героїв Небесної Сотні… Ми не маємо права їх забувати! Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози  і наш душевний щем. Сьогодні вони дивляться на нас із небес, і закликають – не дайте злу перемогти, адже Україна і нині в сльозах… І уже не одна сотня приєдналась до тих небесних ангелів… Ми не маємо морального права здаватися, ми не маємо морального  права не боротися…

Учасник АТО Ярослав Турів  зачитав поезії свідка подій на Майдані Олександра Букатюка, із його книги “Мадонна Майдану”, свої авторські вірші, присвячені подіям Майдану, а також  подіям війни з російським агресором, свідком яких він був. Ярослав згадав своїх побратимів і закликав присутніх гордитися тим, що ти українець , шанувати свою мову і оберігати свою землю. Підтримав його  і політичний діяч, голова ОУН нашого міста Віталій Цапович, який завітав до  бібліотеки з щедрим подарунком – добіркою патріотично-духовних книг.

Та найбільше, звичайно ж говорили, про наших земляків – Героїв Небесної Сотні Івано-Франківської області. Користувачка бібліотеки голова осередку ГО “Жінки  Волі” Наталія Мамалига серед світлин виставки впізнала свого однокласника Михайла Костишина, і розповіла про нього, а також про Романа Гурика, який вчився в паралельному класі її дочки. Присутня на заході педагог-організатор ДЮК “Легінь” – Любов Савчук підібрала собі книги про події Майдану, щоб в ці дні знайомити з ними учасників клубу. (за рекомендацією бібліотекаря.)

В цей день завітали до бібліотеки і воєннослужбовці в/ч “Національної гвардії”,  які постарались максимально відтворити патріотичний настрій, незламний дух подій того часу. В кінці заходу всі спільно помолилися, згадуючи слова героя “Не плачте за мною, тільки помоліться”.  Відповідальна за підготовку та презентації виставки-реквієм – Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top