“Мова грається словами”

“ПроМОВа, МОВлення, безМОВний, виМОВа, відМОВа, зМОВа, заМОВник,заМОВлення, заМОВляння, розМОВа, передМОВа,проМОВа, розМОВник, недоМОВка, обМОВа, уМОВа…”,-  все це рідні імена  мови.

                   ( Січовик І. “ Дороговказ і мова”)

З нагоди 75-річчя від дня народження І. Січовика працівники бібліотеки-філії №14 (вул. Довженка, 12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради пропонують літературну гру “Мова грається словами”.

Ігор Січовик –  український письменник, який з дванадцяти років пише гумористичні історії. Він народився 17 червня 1945 року на Волині в с. Велицьку Ковельського району в родині сільських вчителів. В його доробку – збірники сатири і гумору для дорослих та чотири десятки книжок для дітей – казки, оповідання, байки, гуморески, усмішки, епіграми, повісті. Найпопулярніші – “Веселі загадки”, “Казки та казочки”, “Котячі дражнилки”, “Веселий букварик”, а також збірники ігор із буквами та словами “Словограй” та “Мовограй”. “ Словограй” – це і назва літературного сайту І. Січовика, де пропонуються дитячі вірші, ігри, оповідання, казки, загадки, скоромовки. каламбури, дражнилки самого автора.

Виконуючи дотепні завдання, відслідковуючи  оригінальні взірці, кожен може дізнатися: коли буква змінює значення слова, що відбувається із словами, коли загубилася буква, де ховаються слова, що таке омографи, анаграми, паліндроми. Адже гра допомагає не тільки оволодіти знаннями української мови, але й усвідомити її найцінніші скарби, зрозуміти, як розвивалася, вдосконалювалася, кристалізувалася та оновлювалася наша мова.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top