Мовний калейдоскоп “І лиш народ тоді народ,як є у нього рідна мова”

Mova Abon
21 лютого 2015 року о 13:00 на абонементі ЦБ по (вул.К.Данила,16) до Міжнародного дня рідної мови був проведений мовний калейдоскоп “І лиш народ тоді народ,як є у нього рідна мова”.

Бібліотекар 1 категорії абонементу ЦБ Лисенко Л.С. відзначила, що цей день відзначається 21 лютого за рішенням ЮНЕСКО, за недовгий час свого існування воно вже стало традіційним, адже це один з тих днів, коли кожен має змогу відчути себе частиною свого великого народу.”

Мова­ це історія народу. Це шлях цивілізації й культури” “В народу немає скарбу більшого, як мова” . “ Мова — втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова”. При зустрічі користувачі доповнювали розповідь бібліотекаря яскравими прислів’ями та цитатами класиків української та світової літератури про рідну мову.

Доповнення зустрічі була і книжкова виставка “Народ і мова — вічні і єдині”, на якій були представлені: Антоненко­Давидович Б. Як ми говоримо.­К.: Рад.письменник, 2009.­353с. Губерначук С Як гул століть, як шум віків — рідна мова.­К.:Бліц­інформ”,2002.­235с. Дзюба І. Бо то не просто мова, звуки.­Дрогобич:Коло,2012.­377. Кацавець Р. Золоте джерельце: висловлювання про слово, мову,красномовство.­К.:”Центр учбової літератури”,2009.­112 с. Відповідальна за зустріч Лисенко Л.С., призначено для широкого кола користувачів.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top