Мовно-поетична акварель “Мови рідної краса”

          Яка ж у нас прекрасна рідна мова
Відтінків в неї скільки, скільки барв!
В ній мудрість Кобзаря, його печаль,
В ній голос Рильського, Франка, Сосюри.
Нащадкам передамо як цінний скарб
Багату нашу українську мову.

Щороку 21 лютого ми відзначаємо  Міжнародний день рідної мови. Рідна мова – це найважливіший, найбагатший і найміцніший зв’язок, що з’єднує минулі і майбутні покоління в одне ціле. Рідна мова – це невід’ємна частина рідного краю, батьківської хати, материнського тепла.

23.02.2021 р. працівники бібліотеки-філії №7 (вул. Дністровська, 22) МЦБС Департаменту культури Івано- Франківської міської ради провели  мовно-поетичну акварель “Мови рідної краса”.

Пропонуємо переглянути відео презентацію мовно – поетичної акварелі. Також у читальному залі бібліотеки представлена книжкова виставка “О, мово, душа голосна України”, де можна більш детально ознайомитися з витоками писемності – пам’ятками української мови, її лексичним багатством, з порадниками та помічниками – словниками і довідниками. На виставці є книги, з яких можна дізнатися про те, як український народ не одне століття боровся за існування своєї мови, як беріг її, наче перлину, щоб сьогодні вона стала державною. Тож давайте разом вивчати, зберігати та примножувати українську мову! 

Захід підготували бібліотекарі Атаманчук М.І. і Дяків Р.Б.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top