Мовознавча хвилинка “Слова, що нас збагачують”

Солов’їну, барвінкову,
Колискову на віки
Українську рідну мову
В дар мені  дали батьки.

Для кожного народу мова – найбільший скарб, одне з багатьох див, створених людьми. Вона віддзеркалює душу народу, його історію. Кожна людина має завжди пам’ятати хто вона , звідки родом , де її коріння, кожна людина повинна знати свою мову, любити її , цінувати, збагачувати, берегти.

21 лютого ми відзначаємо Міжнародний день рідної мови. І сьогоднішнє свято ми присвячуємо рідній українській мові. Мовознавча хвилинка “Слова, що нас збагачують” відбулася 21.02.2023 року у бібліотеці-філії №7 Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міськради. 

На святі були присутні користувачі бібліотеки, учні ліцею № 13. Працівники бібліотеки-філії № 7 та завідувачка шкільної бібліотеки п. Ярова Л.О. під час заходу наголошували на тому, що Мова-живий Океан, Мова – це сам Бог, що словом споконвіку творить вічно живий і вічно змінний Всесвіт. В українців є таке красиве прислів’я : “Людина без мови – як соловей без пісні”. Ми не знаємо, як насправді соловейкові без пісні, але відчуваємо, що без неї він перестав би бути соловейком. Так і людина без мови стала б твариною. В мові озивається наша з вами Душа. Недарма кажуть “Мова – душа народу”. 

Мовознавча хвилинка стала мандрівкою у неозорий, прекрасний, казковий світ Королівства Мови. Присутні на заході дізналися про історію мови, особливості української мови в суцвітті світових мов, декламували вірші про мову, розповідали притчі про силу слова у нашому повсякденному житті, взяли участь у цікавому конкурсі-грі “ Мовне асорті”. 

Захід пройшов у теплій, душевній атмосфері. Доповненням до мовознавчої хвилинки стала книжкова виставка “ Краса і багатство української мови ”

Відповідальна за захід завідувачка бібліотеки-філії № 7 – Васіна М.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top