Мовознавчий лабіринт «Рідна мово! В тобі від Бога кожне слово»

Мова – душа народу, оберіг наших звичаїв і традицій. Як казали в давнину: «Усе минає, а слово залишається».

Щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року, у світі відзначається Міжнародний день рідної мови.

Нації вмирають не від інфаркту.
Спочатку їм відбирає мову.

Ліна Костенко

Це значуще свято для представників 130 національностей, носіїв рідних мов, які проживають на теренах нашої держави.

З нагоди цього свята 21.02 2020 року працівники бібліотеки-філії №6 (вул. Вовчинецька, 188) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради  разом педагогом-організатором дитячо-юнацького клубу «Прометей» Микицей Х.С. провели мовознавчий лабіринт «Рідна мово! В тобі від Бога кожне слово».  

Захід розпочався з «Молитви до мови» К. Мотрич. Під час заходу присутні поринули у світ рідної мови: пригадали історію виникнення свята дізналися про її тернистий шлях, багатство і безмежні можливості.  Пізнавальними для всіх стали і цікаві факти про українську мову. Учні мали чудову нагоду весело, азартно, цікаво та змістовно позмагатися за звання кращого знавця української мови. Вони брали участь в інтелектуальних іграх, відгадували загадки, розв’язували логогриф «Загублені літери», брали участь в конкурсі «Продовжи прислів’я про мову», «Назви одним словом», «Утворюємо нові слова».  Всім присутнім підняли настрій патріотичні поезії та пісні про рідну мову, які прозвучали під час заходу.

Діти мали чудову нагоду познайомитись з книгами представленими на книжковій виставці «Українська мова- мова нашого народу».

Час промайнув швидко і весело.

Відповідальна Подолецька Г.І.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top