Молодіжний бар думок ”Поговоримо відверто про головне”

    День молоді. Цей день дуже важливий для нашої держави. Адже саме молодь є основною рушійною силою позитивних змін та перетворень, які відбуваються сьогодні в Україні. Молодь брала найактивнішу участь у Революції Гідності. Молоді волонтери та військові з великим почуттям патріотизму та гідності захищають нашу рідну країну на передовій. Міжнародний день молоді, який уже  два роки українці відзначають разом з світовою спільнотою 12 серпня, українська молодь проводить по-різному: хтось робить це онлайн, хтось у барі з друзями,  хтось із побратимами на фронті, а хтось завітав і в бібліотеку. 

    13 серпня  2023 року о 16:00 з  нагоди Міжнародного дня молоді,  на абонементі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради  молоді користувачі  і активісти книгозбірні говорили про важливі речі, які хвилюють молодь в   молодіжному барі думок  ”Поговоримо відверто про головне”.

Говорили з  молоддю про молодь, і про стани та позиції молоді у громадському житті країни, яка перебуває у стані війни. Говорили з молодими представниками ВПО, які вимушено через війну опинились в нашому місті і про проблеми які їм приходиться розв’язувати (серед присутніх були ВПО). Говорили про те, як важливо у такі турбулентні часи рефлексувати на те, що відбувається зараз, та обговорювали контекст «нової реальності», адже коли війна закінчиться, у молоді з’явиться вікно можливостей почати щось нове, переосмислити життя, цінності та навіть нашу ідентичність. І про це треба думати вже зараз, щоб потім мати основу для майбутнього. Говорили про культурний фронт і про  інформаційний фронт, про наративи, які панують у суспільстві, та про критичне мислення. Яке місце молоді в інформаційному просторі.  Кожен з присутніх зміг висловити свою думку з цих та інших питань, які їх цікавили і які вони сьогодні хотіли обговорити, бо  для того і зібрались. Вітаючи нашу молодь і бажаючи їм творчої енергії, незалежних думок та сил, щоб утілити всі свої прагнення ми  також  висловили подяку за героїзм, відвагу, самовідданість нашим героям, учасникам цієї російсько-української війни, які ціною власного життя та здоров’я  стоять на сторожі нашого мирного сьогодення, захищають  рубежі та територіальну цілісність нашої країни.  

 

 Щиро зичимо усім молодим  і тілом і душею міцного здоров’я, особистого щастя, творчого натхнення, оптимізму та прихильності долі на всіх  життєвих дорогах! Ми обов’язково переможемо. Любіть Україну, беріть на себе відповідальність. Борімося — поборемо.

 Відповідальні: Кирста О.М., Зіняк М. В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top