“Йдемо до тих, хто потребує допомоги, підтримки” (День відвідин ближнього бібліотекарями абонементу ЦБ)

ДЕНЬ ІНВАЛІДА.jpg

3 грудня 2015 року бібліотекар абонементу ЦБ (вул. К.Данила, 16) Лисенко Л.С., у Міжнародний день інвалідів, відвідала та привітала з Днем народження Марченко Олександру Олександрівну, яка відвідувала бібліотеку з 1986 року, а на даний час не може самостійно ходити і потребує обслуговування вдома.

У 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримування прав людини і участь інвалідів в житті суспільства. Ця мета була поставлена у Всесвітній програмі дій відносно інвалідів, прийнятою Генеральною Асамблеєю в 1982 році і названа Десятиліттям інвалідів.

Проведення Міжнародного дня інвалідів спрямовано на привернення уваги до проблем інвалідів, захист їх гідності, прав та благополуччя. Звичайно, цей день не можна назвати святковим, проте він підкреслює необхідність досягнення рівних прав інвалідів і ії участі в житті суспільства.

Бібліотекарі абонементу ЦБ обслуговують користувачів з особливими потребами, проявляють до них милосердя, допомагають їм при виборі книг, а при нагоді відвідують на дому.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top