Міні- дискусія “Тютюнова залежність – глобальна епідемія чи безвинна звичка?”

Тютюнопаління – одна з найбільших проблем сучасності, яка провокує велику кількість хвороб та передчасну смертність міліонів. Саме тому, 30 травня 2017 року о 14:00 працівники абонементу ЦБ (вул. К. Данила,16) на передодні Всесвітнього дня боротьби з тютюнопалінням  (31 05) провели міні-дискусію “Тютюнова  залежність-глобальна епідемія чи безвинна звичка?” Розпочавши дискусію, бібліотекар розповіла, що Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням встановлений Організацією Охорони Здоровя в 1987 році (30 років  тому) з метою добитися, щоб у 21 столітті проблема паління тютюну зникла. У цей день противники шкідливої звички закликають кинути палити хоча б на один день.

Саме про вплив тютюнопаління на організм людини та про те, як позбутися цієї шкідливої звички і дискутували користувачі. У ході дискусії порушувалися питання:

  • чим приваблює паління? (асоціюється із дорослістю, компанією, цікавою бесідою тощо);
  • чи викликає тютютнопаління залежність? (таку ж, як і важкі наркотики);
  • які хвороби провокує паління? (серцево-судині, легеневі, розвиток безпліддя у жінок і багато інших);
  • чи завдають курці шкоди оточуючим? (так, ще й якої).

Учасники дискусії отримали буклети “Стоп курінню”.

Відвідувачам були представлені книги та публікації з журналів. Наприклад, інформацію про те, що вам потрібно для того, щоб кинути палити, ви можете дізнатися із книжки Алена Кара “Легкий спосіб кинути курити”.

Звичайно, позбутися шкідливої звички не просто. Та, на щастя, при бажанні є чимало випробуваних методів кинути палити та почати здоровий спосіб життя.

Сьогоднішній день – привід ще раз задуматися, що для кжного з нас важливіше: здоров’я чи сумнівне задоволення.

Захід проведений із метою привернення уваги громадськості до цієї проблеми, пропаганди здорового способу життя, організований для широкого  кола користувачів, здебільшого для молоді.

Відповідальні – Микитюк У.С., Кирста О.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top