“Народжена бути єдиною”

22 січня українці щорічно святкують День Соборності. Свято, встановлене на честь проголошення Першої Незалежності та Акту злуки УНР і ЗУНР.

22 січня о 14.00 в центральній бібліотеці для дітей (вул. С. Бандери, 8) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради для читачів різної вікової категорії був проведений дайджест «Народжена бути єдиною».

Гідом біля книжково-ілюстративної виставки «Передзвони століть» була бібліотекар Щепківська  Наталія. Вона провела моніторинг дитячої преси, зробила добірку найважливіших матеріалів за визначеною тематикою.

У тяжкій і тривалій боротьбі за національне визволення, утвердження власної державності наш народ не раз переживав як гіркі, так і радісні події. Одна з таких сторінок нашого минулого – боротьба українського народу за соборність своїх земель. Так вже розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були розрізнені, належали до інших держав: Російської імперії, Польщі, Австро-Угорщини. 

Бібліотекар-гід у цікавій формі розповідала про основні події 1917-1921 років, показувала портрети видатних діячів того часу, таких, як Михайло Грушевський, Володимир Винниченко, Євген Петрушевич та зазначаючи їх роль у державотворенні. Спілкуючись з дітьми, бібліотекар вплітала у свою розповідь спогади очевидців, експертні оцінки подій, розказувала про традиції Дня Соборності сучасної України – живий ланцюг чи ланцюг єдності, який кожного року єднає українців від Києва до Львова та Івано-Франківська, Стрия, Тернополя, Житомира та Рівного.

Відповідальна за підготовку та проведення заходу Щепківська Наталія.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top