Народознавча розвідка «Трійця – зелене свято буття»

11 червня 2022 року о 14:00 – на абонементі ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради відбулася народознавча розвідка «Трійця – зелене свято буття».

Захід проводився як в бібліотечному просторі, так і на вулиці, біля бібліотеки. Учасники: користувачі абонементу ЦБ, жителі мікрорайону, містяни, гості, серед яких і ВПО, жительки Харкова та Южно-Українська.

Бібліотекарка коротко ознайомила з історією свята і традиціями його святкування, підкресливши, що Свята Трійця — важливе поняття у більшості християнських вчень. Це поняття об’єднує разом три особи (три лики, три образи, три прояви) Бога, розглядає сутність Бога в трьох особах. Це поняття використовується більшістю християнських церков, у тому числі православ’ям та католицизмом, однак окремі християнські течії заперечують правомірність його вживання.

Дата Трійці вважається також і Днем народження Святої церкви на землі. Саме в цей день відбулася подія, передбачена Ісусом Христом задовго до Своєї земної смерті, і саме вона стало основою християнського віровчення. Зішестям Святого Духа затверджується у світі християнська віра і починає своє буття Церква Христова. У день Трійці на учнів Христа зійшов Святий Дух. Він виник у вигляді благословенних язиків полум’я, яке не обпікало тіла. Цей вогонь дав можливість апостолам пізнати різні мови і нести слово Христове по всій Землі, до всіх людей в ім’я порятунку всього людства.

Панував гарний настрій, учасники заходу згадали безліч красивих традицій, що дійшли до нас ще за язичницьких часів. Наприклад, в народі було заведено зустрічати Трійцю в оздобленні зелені та квітів. Також є багато цікавих прикмет, на які варто звернути увагу, щоб привернути удачу у своє життя. Почерпнувши цікаву інформацію, натхненні щирим спілкуванням всі розійшлись по своїх домівках, на жаль, дехто і по тимчасових, щоб приготуватись до відзначення Зелених свят.

Захід підготувала і провела Кирста О. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top