“На варті наших душ Небесна Сотня стала: до Дня Героїв Небесної Сотні”

Герої Небесної Сотні журавлиним ключем полинули у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

20 лютого ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, згадуємо події та учасників Революції Гідності  – відважних співвітчизників, які ціною власного життя дали можливість Україні бути незалежною, демократичною, відкритою світові державою та творити своє майбутнє без кремлівських вказівок. 

Центральна бібліотека для дітей (вул. С. Бандери,8) Івано-Франкіської МЦБС Департаменту культури міської ради підготувала інтерактивну подорож з читачами бібліотеки різного віку, яка тривала тиждень і завершилася ходою до алеї Небесної Сотні. 

Це подорож книжками, розповідями, емоціями! 

Бібліотека підготувала для відвідувачів куточок «Ангели пам’яті». Діти знайомились з документальними та художніми книжками, що присвячені Героям Небесної Сотні. Тут же можна було долучитися до тихої акції “Ангели пам’яті” –  зробити паперових ангелів. 

Для малечі були зроблені заготовки витинанок різної складності. Кожна дитина обирала заготовку, робила витинанку, підписувала ім’я героя Небесної Сотні та прикрасили ангелами Дерево пам’яті.

Старшокласники також долучалися до Всесвітньої акції «Ангели пам’яті»: вирізали чи брали вже готового ангела, підписували ім’я героя, коротко розказували історію його життя.

Протягом тижня згадали багато імен героїв, що загинули. Молодшим читачам бібліотекарі розповідали про героїв Небесної Сотні.

Діти, що долучилися до акції «Ангели пам’яті», відчули, що за іменем героїв Небесної Сотні стоїть історія чийогось життя. І ця історія стала для кожного учасника акції ближчою, зрозумілішою, виникла емпатія до героя, співпереживання щодо подій Революції Гідності.

Герої не вмирають, поки про них пам’ятають! Тиждень, що пройшов під гаслом «Ангели пам’яті», посіяв зерна патріотизму: діти та підлітки, що долучилися до акції, прониклись історіями життя та подвигу героїв Небесної Сотні, відчули героїзм людей, які помирали за нас!

“Хода пам’яті до алеї Небесної Сотні”
Хода відбулася 17 лютого о 14.30 з учнями 3-х класів ліцею №11.
Дітям розповіли історію далеких для них подій у формі казки.

Події відбувалися у листопаді 2013 – лютому 2014 року. Все почалося з мирного мітингу за вступ до ЄС. Влада повела нас не в тому напрямку, українці висловили своє незадоволення рішеннями тодішньої влади, адже ми хотіли розвиватися разом з європейськими народами, вільно пересуватися країнами, розділяти разом з ними демократичні цінності.  Мітинг переріс у протистояння Добра і Зла.

Захищати свої права на головну площу країни, площу Незалежності, прийшли тисячі людей: священики, айтішники, лікарі, вчителі, «афганці», поети, альпіністи, прості люди, посли іноземних держав. Папа Римський і навіть сам Термінатор Шварценеґґер висловлювали підтримку майданівцям.

На Майдані було дружньо, була дуже позитивна атмосфера, було стільки любові та взаємопідтримки! Люди стояли на головній площі і вдень, і вночі! Тому Майдан, як у казці, пройшов випробування усіма стихіями – вогнем, водою, вітром, морозом.  На Майдані варилася найсмачніша їжа в світі. А коли було дуже страшно і здавалося, що Зло переможе, починала грати чарівна музика і піднімала дух і впевненість у власних силах.
Діти також були творцями і героями нової історії. Вони гралися у «беркута», у листах до Миколая просили врятувати Україну, малювали майданівцям сонячні малюнки!

На головній площі країни була справжня казка, що творила добро. Проте смерть також була персонажем у цій дивній історії. Вона увірвалась неочікувано і болісно! І заплакала країна, але не здалася!
Кожен з героїв Небесної Сотні, як і ми з вами, мали свою родину, батьків, друзів, захоплення, свої симпатії та невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну, демократичну, чесну Україну.
Кулі обирали найкращих, а герої співали «Ще не вмерла Україна…» і вмирали…  Герої з дерев’яними щитами у пластмасових касках і з петардами в руках  перемогли озброєного по вуха багатоголового монстра.

Перемога Добра над Злом коштувала дорого – Герої Небесної Сотні – ціна перемоги!

Сьогодні ми згадуємо їх імена! Вони написані на ангелах, імена героїв Небесної Сотні! Кожен з вас в знак пам’яті повісить його на дереві пам’яті на алеї Небесної Сотні.

Відповідальні за підготовку та проведення заходу Томілова Л.І., Атаманюк Л.В., Щепківська Н.М., Котик Т.В.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top