Не втихне біль Голодомору

Під такою назвою 29 листопада 2013р в бібліотеці-філії №11 с. Угорники (вул..Просвіти, 4) проходила година пам’яті жертв Голодомору в Україні 1932-19333 років для учнів старших класів Угорницької ЗОШ.

Завідувачка бібліотеки-філії ознайомила з трагічною сторінкою в житті українського народу – страшним Голодомором, вказала на причини, обставини та наслідки голоду 1932-1933 років. Діти у віршах Антоніни Листопад образно відтворили голоси 33-ого, вихоплені чутливим зболеним серцем письменниці. Присутні з цікавістю знайомилися з тематичною виставкою «Німа печаль на устах України», на якій були представлені книги: В.Барка «Жовтий князь», В.Верстюк, В. Теліщак, І.Юхновський «Голодомор», «Геноцид українського народу 1932-1933р.р.», А. Листопад «Біла молитва братика», Р.Конвест «Жнива скорботи», У.Самчук «Марія», «Чорна книга України: Збірник документів, архівних матеріалів, листів, доповідей, статей, досліджень.

Запалення свічки пам’яті жертв Голодомору 1932-1933рр. стало в селі Угорники традицією, і тому завдання бібліотеки сприяти дотриманню цієї традиції для майбутніх поколінь.

Відповідальна за проведення зав.бібліотеки-філії №11 Рокетська О.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top