Обговорення актуальної статті “Екологічні загрози та ризики для довкілля, життя та здоров’я людей від російської військової агресії”

   Для України зараз дуже болючою є тема екології. Адже російські окупанти окрім найціннішого – життя та здоров’я людей, руйнують та знищують природу, спричиняють техногенні катастрофи: підірвано газопровід у Харкові, обстріляні ракетами нафтобази у Василькові та Охтирці, захоплено Запорізьку АЕС, 6 червня 2023 року російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. 4 жовтня 2023 р. о 14.00  працівники читального залу ЦБ (вул. Пилипа Орлика, 5) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради провели захід – обговорення актуальної статті  “Екологічні загрози та ризики для довкілля, життя та здоров’я людей від російської військової агресії”.

Стаття надрукована в журналі “Екологічний вісник” за 2022 рік. Бібліотекарі читального залу ЦБ познайомили користувачів бібліотеки із статтею, в якій аналізуються матеріали Національної відеоконференції «Екологічні загрози та ризики для довкілля, життя та здоров’я людей від російської військової агресії», яка відбулася 28 лютого 2022 року і яку організувала і провела Всеукраїнська екологічна ліга. До відеоконференції долучились близько 158 учасників з усіх регіонів України – представники міністерств і відомств, органів місцевого самоврядування, промислових підприємств, міжнародних організацій, об’єктів природно-заповідного фонду, депутати різних рівнів, експерти з питань охорони довкілля та екологічної безпеки, науковці, громадські активісти, ЗМІ. В ході проведення засідання було обговорено різні питання що стосуються російської агресії й довкілля. Всеукраїнська екологічна ліга закликала громадян України до спільних дій задля захисту рідної землі. До заходу бібліотекарями була організована тематична бібліотечна виставка. На виставці користувачі мали змогу переглянути наукові та науково-популярні видання, добірку газетних та журнальних статей на екологічну тему.

 Відповідальні за проведення заходу бібліотекарі читального залу

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top