“Обернуся в легенду, я легендою стану”

13.02.2022 року, працівники бібліотеки-філії №4 (вул. Є.Коновальця, 132-А) Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели недільну  казку «Обернуся в легенду, я легендою  стану», яка присвячена відзначенню дня народження Лесі Українки.

Леся Українка — українська письменниця, перекладачка, фольклористка, культурна діячка, співзасновниця літературного гуртка «Плеяда» та групи Українська соціал-демократія.  ЇЇ справжнє ім’я – Лариса Петрівна Косач. У сучасній українській традиції вона входить до переліку найвідоміших жінок давньої та сучасної України. Вся сукупність творів письменниці – це образ ідеальної землі, земного раю, що зветься «Україною». З’явився цей образ – і цілі маси людей збагнули, що вони не просто обивателі, а українці, що це звання їх зобов’язує, що їм є за що боротись.

В театралізованій ляльковій виставі бібліотекар дитячого відділу розповіла дітям про знамениту людину – Лесю Українку і порадила читати книги цієї письменниці . 

Цікаву і корисну казку «Казка про Оха – чародія» Л. Українки з книжки «Добрий чародій»   прочитала Магас  М. М. і радить послухати не тільки дітям, а навіть всім-всім дорослим.

А ще, рекомендуємо прочитати твори:  «Біда навчить», «Давня казка», «Лілея», «Три  метелики», «Метелик» «Про велета», «Давня весна», «Лісова пісня», «Вишеньки», «Колискова», «Дощик», «Конвалія», «Роберт Брюс, король шотландський», «Віла-посестра», «На зеленому горбочку»,  «Досвітні огні», «Про велета», «Орфеєве чудо», «Що дасть нам силу», «Напис в руїні», «Бояриня», «Кассандра», «В катакомбах», «Камінний господар», «До мого фортепіано» та інші, які написала Леся Українка.

Перегляньте мультфільми:  «Біда навчить», «Лілея», «Давня казка», фільм «Лісова пісня», аудіо вірш «Хотіла б я піснею стати» та «Леся Українка: цікаві факти», які представлені на нашій facebook-сторінці:  https://www.facebook.com/ й отримайте позитивні емоції.

Бережіть себе і будьте здорові!
Відповідальна: Магас М. М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top