“Основи охорони праці: закон – на захист твоєї безпеки”

“Починайте вивчати безпеку праці замолоду

й гарантуйте її собі протягом усього життя”

Ганс-Хорст Конколевський

28 квітня відзначаємо Всесвітній день охорони праці.

26 квітня 2017 року об 11:30 в Івано-Франківській ЗШ І-ІІІ ступенів №4 відбулося чергове засідання правового клубу “Діалог” на тему: “Основи охорони праці: закон – на захист твоєї безпеки”. Мета заходу – інформування учнів про безпеку та культуру праці, зниження рівня виробничого та навчального травматизму, профілактика професійних захворювань.

Керівник правового клубу Валентина Часник запросила на тематичну консультацію фахівців – головного спеціаліста відділу правової роботи, правової освіти ГУ юстиції в Івано-Франківській області Шумську К.І. та вчителя дисципліни “Безпека життєдіяльності” Приймак С.О.

В ході засідання з присутніми обговорено ряд питань: нормативно-правове забезпечення охорони праці; права, норми виробітку й оплату праці неповнолітніх; розглянуто варіанти роботи для школярів на канікулах; дано поради щодо збереження життя й здоров’я в школі, на вулиці, вдома; визначено основні правила безпечного життя; проаналізовано типові ситуації…

Катерина Шумська наголосила: “Пакет відповідних нормативно-правових документів забезпечує охорону праці та професійну безпеку. Тому при виборі професії чи тимчасового підробітку важливо бути добре проінформованим і обізнаним з правовими аспектами охорони праці. Це надійно убезпечить ваше життя і здоров’я …”.

Захід проходив динамічно, цікаво, в атмосфері жвавого обговорення. Кожен учасник мав змогу отримати відповіді на свої запитання.  

Вдалим доповненням до розповідей фахівців стали тематична презентація “Охорона праці – запорука життя” і відеоряд “Вивчай. Знай. Виконуй”.

Бібліотекарі ознайомили учасників засідання з викладкою літератури “Молодь за безпечну працю”, на якій представлена література:

Геращенко В. Правила охорони праці при роботі на ПК / В. Геращенко // Охорона праці і пожежна безпека. – 2014. – № 4. – С. 9-12.

Гогіташвілі Г.Г. Основи охорони праці / Г.Г. Гогіташвілі. – К. : Знання, 2008. – 302 с.

Запорожець О.І. Основи охорони праці / О.І. Запорожець, О.С. Протоєрейський, Г.М. Франчук. – К. : Центр учбової літератури, 2009. – 264 с.

Харченко В. Що робити з охороною праці в Україні? / В. Харченко // Охорона праці і пожежна безпека. – 2015. – № 2. – С. 52-58.

Відповідальна за проведення засідання Валентина Часник.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top