“Остап Вишня -трагічна гумореска його життя”

13 листопада 2019 року о 12.00 на абонементі ЦБ (вул. К. Данила,16)  МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради відбувся сеанс літературного слова “Остап Вишня -трагічна гумореска його життя” до 130-річчя від дня народження українського письменника та гумориста.

Бібліотекар ознайомила користувачів з біографією та творчістю українського письменника Остапа Вишні (справжнє ім`я – Павло Михайлович Губенко).

Літературна спадщина Вишні – це насамперед тисячі гуморесок у щоденній пресі на всі теми дня – усмішки, або “реп`яшки”, як назвав їх сам автор. На вимогу читачів їх видавали окремими збірками. До початку 1930 р. тираж книжок доходив до 2 мільйонів примірників, нечуваної тоді цифри. Його двічи заарештовували, звинувачуючи у підготовці терористичного акту. Письменника засудили до смертної кари, але потім вирок змінили десятьма роками ув`язнення в північних таборах.

Остап Вишня – письменник гуморист. Його твори – це гуморески, нариси, фейлетони, памфлети, мемуари, щоденник, переклади. Він започаткував у літературі новий жанр – усмішку (різновид гумористичного оповідання, у якому оповідь про події була короткою, точною, дотепною і доброю). Провідна тема всієї творчості письменника -розвінчання вад людини і суспільства.

Масовий захід проведений для широкого кола користувачів, відповідальна – бібліотекар абонементу Лисенко Л.С.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top