Палітра звичаїв та обрядів “Стрітення Господнє: духовна сутність, містична велич”

15 лютого ми святкуємо Стрітення Господа нашого Ісуса Христа. Це зустріч не зими з весною, а людини з Богом

15.02. 2023 року працівники читального залу ЦБ Івано-Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради підготували і провели палітру звичаїв та обрядів “Стрітення Господнє: духовна сутність, містична велич”.

Є християнські свята, про які знають буквально всі. І можуть в двох словах описати, що ж, власне, відзначають віруючі. Різдво – Христос народився. Великдень – Христос воскрес. А що за свято Стрітення Господнє? Що взагалі означає це незвичне сучасній людині слово – «стрітення»?

Саме це питання розкрили і донесли сутність свята в своїй розповіді бібліотекарі читального залу.  “Стрітення Господнє – одне з головних свят церковного року. День Стрітення – точка в часі, у якій зустрілися Старий і Новий Завіти, стародавній світ і християнство.  Ми маємо зустрітися із Богом у нашому серці, зустріти Бога в тій людині, яка поруч із нами, допомогти їй, таким чином, зробити щось і для власного вічного життя”, – наголосили вони.  Адже  українці,  дорослі і діти, повинні знати і правильно тлумачити значення українських свят, усвідомлювати значення народних традицій та передавати ці знання із покоління до покоління.

В читальному залі ЦБ була організована однойменна бібліотечна виставка.

Відповідальні за проведення заходу – бібліотекарі читального залу ЦБ.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top