“Пам’ять про Небесну сотню”

18.02.2021 р. в бібліотеці-філії №14 (вул. Довженка,12) МЦБС Департаменту культури Івано-Франківської міської ради представлено виставку-хронологію подій “Пам’ять про Небесну сотню”.

“Небесна сотня” – символ протестного Майдану. Так називали загиблих на акціях спротиву під час Революції Гідності. Такі люди не вмирають, їхнє життя продовжується на небесах. Пам’ятаючи про них, ми пам’ятаємо і про драматичні події 2013-2014 років.

Хронологія подій викладена з 18 листопада 2013 року, коли вирішувалося підписання Угоди про асоціацію з ЄС у Вільнюсі 28-29 листопада, яка готувалася з 1998 року та 21 листопада урядом Азарова було призупинено підготовку до Угоди, продовжується створенням Євромайдану, першими розгонами мітингувальників, найвелелюднішими мітингами, охоплює трагічні січневі події, загибель перших активістів та найтрагічніші події 18-20 лютого на Майдані, внаслідок чого влада перейшла під контроль і охорону Майдану. 

Виставка презентує документальні та художні книжки журналістів, письменників, поетів про Майдан та учасників Революції Гідності. Виставка діятиме з 18.02 до 22.02.

Підготувала Араджіоні С.П.

 

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top