“Пан інтернет і пані екологія”

17 квітня 2015 р. о 15:00 в бібліотеці-філії №5 працівники провели еко-дослідження за матеріалами періодики “Пан інтернет і пані екологія” (до Дня довкілля) з відвідувачами, учнями 5-10 класів. Виявляється, така необхідна та зручна бездротова мережа як wi-fi може нашкодитити здоров’ю та довкілл’ю, якщо її використовувати надміру. Читачі-діти взяли участь в еко-мандрівці по сторінках журналів ‘’Барвінок‘’, ’’Колосок”, ’’Однокласник “.

 

Із рубрик “Планета Земля”, “Природа і ми” вони довідалися, що інтернет як корисний так і шкідливий. Наприклад: користування on-line магазинами зменшує потребу у поїздках автомобілем, що в свою чергу економить 90 % пального і зменшує забруднення повітря. Натомість, еко-рубрики: ”Секретні файли про тебе”, “Велика екологічна гра”, “Твоя екооселя”, — порадили учням не засиджуватися в GOOGLI (за один пошуковий запит в атмосферу потрапляє 0,2 грами вуглекислого газу, протягом року від пересилання повідомлень — 17 мільйонів тонн вуглекислого газу), берегти ноутбук (після поломки він перетворюється в надзвичайно шкідливе сміття ), не читати на ніч електронну книгу, оскільки це порушує сон. Студенти та старшокласники переглянули інтернет-журнали “Organic ua”, “The Bulletin”.

Інформація з яких викликала дискусію серед користувачів: що має більш шкідливе електромагнітне випромінювання wi-fi чи мобільний телефон і мікрохвильова піч? А також, на шпальтах преси вчені радять обмежити своє перебування поблизу wi-fi, — поступово ці мережі можуть чинити негативний вплив на кору головного мозку людини, спричинити нервові розлади, депресію і навіть небезпечні захворювання (лейкемію, рак кісток, серцеву недостатність, особливо у дітей). А екологи бють на сполох: сучасні безпровідникові технології пришвидшують листопад дерев у містах, спричиняють їх захворювання і загибель.

Отже, еко-дослідження привело до роздумів: новітні технології є своєрідною контрольною точкою, етапом еволюції та ще одним кроком у майбутнє. Але, яким буде це майбутнє? І чи будемо в ньому ми? Присутні здійснили огляд періодичних видань біля виставки “Як допомогти собі й довкіллю”.

Відповідальна М. Козак-Дидич.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top