Патріотична акція “Вишиванка – національна святиня”

18 травня в бібліотеці-філії №1 по роботі з дітьми відбулася яскрава патріотична акція “Вишиванка – національна святиня”.

Щороку у третій четвер травня Україна святкує День вишиванки – всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції.

З нагоди цього дня працівники бібліотеки прийшли в вишиванках, і бібліотека розквітла різнокольоровими барвами традиційних українських вишивок. В бібліотеці було підготовлено виставку вишитих рушників  “Народознавча криниця.” Адже цей оберіг здавна був в пошані в Україні, як неодмінний атрибут і окраса житла. Вишитий український рушник пройшов крізь віки і нині щедро розстелений для всіх, хто не черствіє душею, Тож нехай цей символ завжди буде в нашій оселі, як ознака великої любові і незрадливості.

В рамках цього Дня вишиванки відбулася книжкова презентація, завдяки якій читачі дізналися, що вишиванка не тільки символ краси і  молодості, а й наш генетичний код, тому, що ми українці пам’ятаємо і шануємо наші традиції і обряди. “Бережи українське – носи вишиванку” – ці слова Ліни Костенко стали своєрідним заповітом для юних мешканців нашого міста.

День вишиванки пролетів непомітно,створивши святковий настрій та залишивши по собі яскраві спомини.

Відповідальна за проведення МарковськаО.М.

Поділіться цим записом в:
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Top